Naslovna Obuke i treninzi Poziv na obuku za biznis modele i monetizaciju sadržaja onlajn medija

Poziv na obuku za biznis modele i monetizaciju sadržaja onlajn medija

0
Foto: fauxels (pexels)

Centar za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost (CEPROM) organizuje obuku posvećenu biznis modelima i monetizaciji sadržaja onlajn medija koja je namenjena profesionalcima iz nacionalnih, lokalnih i specijalizovanih onlajn medija u Srbiji. Obuka će biti održana  18. i 19. decembra 2023. godine u Press centru UNS-a (Knez Mihailova br. 6/III, Beograd), broj mesta je ograničen, a finalni rok za prijavljivanje je 11. decembar.  

Obuka je namenjen menadžerima, urednicima i novinarima koji su uključeni u proces razvoja poslovanja i monetizacije svojih onlajn medija, a dvodnevni program obuhvatiće predavanja, praktična uputstva, kao i savete koji se odnose na razvoj biznis modela i različitih formi monetizacije digitalnog sadržaja jer je krajnji cilj obuke da pomogne onlajn medijima da obezbede svoju finansijsku održivost i stabilno poslovanje.  

U okviru obuke biće predstavljene studije slučaja o uspešnim primerima lokalnih i specijalizovanih medija iz Srbije od strane njihovih osnivača, potom će biti predstavljena iskustva, naučene lekcije i saveti iz Korijere dela Sera (Italija) i Dennik N (Slovačka) od strane menadžmenta i uredništva navedenih medija, dok će na kraju dvodnevnog događaja biti održana i panel diskusija stručnjaka sa dugogodišnjim iskustvom u razvoju poslovanja medija u Srbiji i regionu.  

U okviru obuke poseban segment biće posvećen praktičnoj upotrebi veštačke inteligencije u novinarstvu u cilju monetizacije medijskog sadržaja, dok će program obuke upotpuniti i predstavljanje rezultata istraživanja o potencijalu za uvođenje pretplate na onlajn medije u Srbiji koje je tokom oktobra 2023. godine sproveo CEPROM. 

Cilj je da se na taj način pruži prilika domaćim onlajn medijima da uče od domaćih i stranih profesionalaca koji se razvojem biznis modela i monetizacijom već godinama uspešno bave u praksi, baš kao i iz iskustva uspešnih redakcija koje su već savladale izazove koje najvećem broju onlajn medija u Srbiji tek predstoje. Stoga će tokom svih segmenata obuke poseban akcenat biti stavljen na praktičnu primenu znanja koja su predviđena tokom ovog edukativnog programa. 

BITNE INFORMACIJE O OBUCI

Prijave sa kontakt podacima slati na email adresu: info@ceprom.rs (kratko motivaciono pismo je poželjno).Rok za prijavljivanje: 11. decembar 2023.Obuka je besplatna za sve učesnike, a organizator snosni troškove puta i smeštaja za sve učesnike koji nisu iz Beograda.Datum održavanja obuke: 18. i 19. decembar 2023.Lokacija: Press centar Udruženja novinara Srbije, Knez Mihailova br. 6/III, Beograd.Planirano je 10 do 15 učesnika na obuci iz nacionalnih, lokalnih i specijalizovanih onlajn medija u Srbiji.Svi prijavljeni kandidati najkasnije 13. decembra biće obavešteni o svim detaljima obuke.Za sva dodatna pitanja u vezi sa obukom možete pisati na:  info@ceprom.rs.

Projekat “Razvoj biznis modela i monetizacija digitalnog sadržaja: Obuka za ekonomsko osnaživanje onlajn medija u Srbiji” sufinansiran je iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva informisanja i telekomunikacija. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu ne izražavaju nužno stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here