Naslovna Profesionalizacija medija Novinarka Ljiljana Bukvić dobitnica nagrade “Cvet jednakosti” za tekst u okviru CEPROM...

Novinarka Ljiljana Bukvić dobitnica nagrade “Cvet jednakosti” za tekst u okviru CEPROM projekta

0
Ljiljana Bukvić dobitnica nagrade Cvet jednakosti za tekst u okviru CEPROM projekta
Foto: SSSS

Novinarka Ljiljana Bukvić sveukupna je pobednica konkursa “Cvet jednakosti” za 2020. godinu koji raspisuje Udruženje distrofičara Zlatiborskog okruga u Užicu.

Žiri je jednoglasno odlučio da Ljiljani Bukvić za tekst “Posao kao nedosanjan san za osobe sa invaliditetom u Srbiji” dodeli nagradu za najbolji rad u svim kategorijama (štampa, TV, radio i internet) zbog, kako se navodi u obrazloženju, “doprinosa kritičkom izveštavanju o temama koje su važne za osobe sa invaliditetom, a posebno o zapošljavanju, koje je, na veliku žalost, često ‘borba sa vetrenjačama’ za osobe sa invaliditetom”.

Ovaj tekst nastao u okviru projekta “Nevidljivi građani – predrasude i diskriminacija kao odraz stanja jednog društva“, koji je tokom 2019. godine sproveo Centra za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost (CEPROM) uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Našoj koleginici Ljiljani Bukvić je ujedno za isti tekst dodeljena i nagrada u kategoriji internet novinarstva jer je tekst, kako se navodi, pokazao novinarsku zrelost autorke u izveštavanju o problemima osoba sa invaliditetom.

“U tekstu se prepoznaje istraživački pristup i autorka je pristupila krajnje ozbiljno pisanju članka i ukazala na probleme sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom prilikom zapošljavanja. Tekst može doprineti boljem razumevanju i prihvatanju različitosti, kao i stvaranju uslova za veću vidljivost i uključivanje osoba sa invaliditetom u sve sfere društvenog života”, navodi se u obrazloženju žirija.

Centar za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost (CEPROM) nastaviće da se bavi temama od posebnog značaja za naše društvo i da kroz medijske sadržaje, istraživanja i obuke doprinose većoj vidljivosti, ali i rešavanju mnogih problema sa kojima se građani naše zemlje, ali i samo novinarstvo suočavaju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here